Nieuw in Nederland

 

10 oktober 2010

Deze speciale datum willen wij gebruiken voor het lanceren van onze Nederlands-talige website: www.DCNA.nl

Vanaf nu is alle belangrijke informatie over DCNA en de Nederlands Caraïbische eilanden in twee talen beschikbaar.

DCNA, de Dutch Caribbean Nature Alliance, is een overkoepelende organisatie die de park management organisaties op zes Nederlands Caribische eilanden vertegenwoordigt en ondersteunt in hun werk om de omvangrijke biologische rijkdommen van deze eilanden op land en in zee te beschermen en te behouden voor komende generaties. DCNA ontwikkelt daartoe duurzame financieringsbronnen als een trust fund, bouwt kennis en ervaring op via trainingen, workshops en stafuitwisselingen en promoot de overweldigend mooie en bijzondere natuur. Ook ondersteunt en organiseert DCNA een reeks projecten op de eilanden, uiteenlopend van vogelworkshops tot beheerplannen en het GPS-tracken van zeeschildpadden.

DCNA heeft goede relaties opgebouwd met partnerorganisaties in Nederland om het belang van natuurbescherming op de eilanden te benadrukken. Regelmatig vinden er ontmoetingen plaats met een informele groep van geïnteresseerde Nederlandse natuurbeschermingsorganisaties, genaamd de Nederlandse Partner Group. Dit zijn de grootste en de meest invloedrijke natuurbeschermingorganisaties in Nederland.
 

Would you like to contribute to BioNews
by sharing your news item?

Contact DCNA

Enjoying (Bio)News?

Stay up to date with our monthly digital newsletter which covers all the latest environmental news coming from the Dutch Caribbean.

Enter your email below to sign up!

Or follow us on Facebook