Nederlands Parlement steunt Caribische Natuur!

 
The Turk's cap cactus (Melocactus sp.) on Bonaire, Dutch Caribbean. Photo credit- Christian König: SHAPE/DCNAHet Nederlands parlement heeft op een overweldigende manier steun betuigd aan natuurbehoud op de BES eilanden door het aannemen van een aantal resoluties die gericht zijn op de bescherming van de natuur in Caribisch Nederland.

De drie “BES eilanden” Bonaire, St. Eustatius en Saba werden in oktober van dit jaar als bijzondere gemeente in het Koninkrijk Nederland opgenomen. Ook Aruba, Curacao en St. Maarten hebben een sterke verbondenheid met Nederland. Deze zes Nederlands Caribische eilanden staan bekend om hun uitzonderlijke diversiteit in leefomgevingen en ecosystemen, variërend van semi-woestijn tot weelderig tropisch regenwoud op land en van klifkusten tot koraalriffen in het water. Er leven meer dan 35 wereldwijd bedreigde of kwetsbare soorten op de Nederlandse Cariben, waaronder bomen, slangen, schildpadden, vogels, walvissen, dolfijnen en vissoorten.

Het is een duidelijk signaal dat de Nederlandse regering de natuurbescherming in deze regio op de kaart heeft gezet.

Gebaseerd op deze resoluties, zal staatssecretetaris Bleker in de komende maanden het overleg aangaan met de eilandelijke besturen op de BES-eilanden om zeker te stellen dat de fondsen bestemd voor de lokale overheden vanuit de begroting van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (E,L&I) worden gelabeld en gebruikt gaan worden voor natuurbescherming en duurzame visserij op de eilanden.

De Nederlands-Caribische eilanden kunnen nu rekenen op de steun van zowel de Rijksdienst Caribisch Nederland als de Nederlandse regering tijdens de discussies over het uitgeven van 800.000 Euro.
 

Would you like to contribute to BioNews
by sharing your news item?

Contact DCNA

Enjoying (Bio)News?

Stay up to date with our monthly digital newsletter which covers all the latest environmental news coming from the Dutch Caribbean.

Enter your email below to sign up!

Or follow us on Facebook